TOVERBOEK

TOVERBOEK

TOVERBOEK

MAGIE van de LACH
voor geluksvermeerdering
& een betere wereld

Een toverboek
voor de Nieuwe Mens.
(de oude is versleten, maar
hij wil het nog niet weten)

XI het geheim van de letter Q

XI het geheim van de letter QPosted by Pierre Declerck Wed, April 26, 2017 21:03:38

het geheim van de letter Q

Innerlijk of uiterlijk

Wil de letter Q zijn oorspronkelijke symboolwaarde behouden, dan moet het streepje een verbinding maken tussen de binnenkant en de buitenkant van de cirkel. Niet zomaar een staartje dat er aan de buitenkant aangeplakt hangt en geen verbinding maakt met het innerlijk van de O.

Kunst en schepping

De letter Q is hoogzwanger van de tweeling ‘betekenis’ en ‘symboliek’. Het streepje verbindt innerlijk en uiterlijk. Hoog tijd voor een bevalling. De letter Q als symbool voor geboorte. De (geestes)Mens die zich in de materie wil beleven, moet er ook in geboren worden. Jammer genoeg verliest hij hierbij het bewustzijn. Overgeleverd aan zijn vijf zintuigen om de omgeving te verkennen en aan zijn kronkelige hersenmassa om een en ander te verklaren, denkt hij niet meer te zijn dan een rechtoplopende primaat. Het mensdier dat, eigenaardig genoeg, zijn mededieren ver achter zich laat wat betreft wreedheid tegenover soortgenoten.

Bij een geboorte

Als je niet teveel voorgekauwd denkkoproliet in je ogen hebt, kan je in de stilte van ‘t ogenblik, de blik van de Mens zien die, uit de ogen van het nog hulpeloze nieuw leven, speurt naar enig teken van leven van de geestesMens in jouw stoffelijke verschijning.

Kunst

De meeste kunstwerken zijn de veruiterlijking van het beeld dat de kunstenaar innerlijk al vorm gaf. Het is niet gemakkelijk kunstenaars te vinden die volkomen tevreden zijn met het bekomen resultaat. Het innerlijke is niet gemakkelijk weer te geven. Materie is weerbarstig. De letter Q als het symbool van een ‘binnen’ dat een ‘buiten’ wordt. Van het idee dat zich verwezenlijkt.

Woorden

En als wij Mensen nu eens Woorden zouden zijn? Een uitgesproken innerlijk? Q.

Misschien zijn we wel op deze wereld om 180° van richting te veranderen. Niet meer verder naar buiten, maar terug naar binnen, naar de oorsprong. Een Q met een pijl naar binnen en in het midden van de cirkel een punt.

Een Q met een pijltje naar buiten

geeft perfect de essentie weer van dit ‘Toverboek voor een betere wereld’: wat je innerlijk denkt, voelt of voorstelt, verwezenlijkt zich in de uiterlijke materie. Niet bij toverslag, want de materie is een taaie rakker. Er is wat tijd nodig. INNERLIJKE REVOLUTIE als titel lijkt me de vlag die het best de lading dekt. Wij willen allemaal een betere wereld en meestal denkt men dit te bereiken door uiterlijke acties. Geweldloze acties kunnen in sommige gevallen noodzakelijk zijn, maar ik meen dat het hoog tijd wordt dat de mensen gezamenlijk hun wat verwaarloosde innerlijke kracht mobiliseren.

Dit boek had ook MAGIE VAN DE LACH als titel kunnen hebben. Of had men het West-Vlaams als officiële taal verkozen, dan behoorde OY MO LEU TET ook tot de mogelijkheden: VREUGDE IS HARTZAAK.

Je zou natuurlijk fijntjes kunnen opmerken: ‘de wereld verbeteren, al goed en wel, maar ik zou eerst wel eens de kwaliteit van mijn eigen leven willen opvijzelen!’ Wel je hebt ongelofelijk geluk, om de wereld te kunnen verbeteren, moet je eerst en vooral zorgen voor het eigen geluk.

Het Q-experiment

Waaraan alle mensen hun positieve steen kunnen bijdragen, komt later uitgebreid aan bod in het praktische gedeelte van dit toverboek.

QUQULUQU

Over de symboliek en de betekenis van de letter Q kan men wel enkele kilometers papier volschrijven, maar voor dit boek stopt het hier.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.