TOVERBOEK

TOVERBOEK

TOVERBOEK

MAGIE van de LACH
voor geluksvermeerdering
& een betere wereld

Een toverboek
voor de Nieuwe Mens.
(de oude is versleten, maar
hij wil het nog niet weten)

III goedendag - namasté

III goedendag - namastéPosted by Pierre Declerck Wed, April 12, 2017 21:46:30

Goedendag - namasté

Eerste les toveren: ‘Goedendag!’ (je kan het onmiddellijk toepassen)

Gebruiksaanwijzing

Benodigdheden: je hart, een woord, liefde, een positieve lading…

Werkwijze: je ontmoet iemand die jij wil begroeten. Je kiest een woord. Goedendag, hallo, yup, yep, hi, hélaba of namasté behoren tot de mogelijkheden. Je vult het gekozen woord (bijvoorbeeld ‘Goedendag!’) met liefde en met de voorstelling van alle mogelijke goeds. Bij de ontmoeting spreek je het innerlijk geladen woord uit. De zo begroette mens hoort het woord ‘Goedendag!’ en tegelijkertijd bereikt de met jouw liefde gevulde lading zijn hart.

Hij of zij kan je op dezelfde wijze begroeten: van hart tot hart! En dan is er namasté…

Namasté wat een woord, wat een gebaar! Het woord is Sanskriet en betekent ongeveer ‘het goddelijke in mij groet het goddelijke in jou’. Letterlijk betekent het ‘ik buig voor jou’.

In zijn ‘Het Boek der Gesprekken’ schrijft Bô Yin Râ: ‘ik’-bewustzijn is het bewustzijn het middelpunt van alle zijn in zichzelf te dragen.’ In deze tijd zijn de meeste mensen enkel bewust via zintuigen en hersenen en velen zijn in de ban van de ‘draak’ van het rationele denken. Deze draak bedekt volledig de schat van hun geestelijke zelf en fluistert voortdurend: ‘er is niets buiten het materiële en zelf ben je enkel materie’.

Als je de betekenis van veel Sanskriet-woorden nagaat, lijkt het me niet bepaald vergezocht dat bij het ontstaan van deze ‘volmaakte’ taal, een 7000 jaar geleden, de mensen niet enkel bewust waren in hun dierlijk hersenbewustzijn. Ze beleefden zichzelf waarschijnlijk ook als Geestesmensen in de geestelijke werkelijkheid. Ze waren er zich van bewust dat ze op deze aarde slechts ‘voorbijgangers’ waren.

Namasté! De liefdevolle groet van Geestesmens tot Geestesmens.

Magie van het Innerlijk?

Of je ’t nu weet of niet: we zijn allen magiërs van het innerlijk! Waarmee ik meteen aangeef dat deze vorm van ‘magie’ niets te maken heeft met de magie die werkt met uiterlijke rituelen, punthoeden en sterrenmantels.

Niets is simpeler dan innerlijke magie, niet alleen je handelingen in de uiterlijke wereld kunnen deze laatste beïnvloeden, maar ook je denken, je voelen en je voorstellingsvermogen hebben hun uitwerking: op jezelf en op het geheel. Een behoorlijke verantwoordelijkheid nietwaar. Al wat je hoeft te doen is jezelf in alle omstandigheden vreugdevol stemmen… Soms gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Elk zijn goedendag!

Namasté!